Is er dan niemand boos?

Is er dan niemand boos?

Voorstelling en theatrale levensles in de klas

1 Voorstelling
2 Les
3 Doel
4 Wie wat waar
5 Prijs en boeking
Voorstelling

Voorstelling

In deze voorstelling over emoties spelen twee acteurs drie korte dierenverhalen van Toon Tellegen in het klaslokaal.

De acteurs zijn al begonnen als de kinderen hun eigen klaslokaal binnen komen. De spelers komen tijdens hun spel dichtbij de kinderen en verplaatsen zich vrijelijk door de ruimte. Ook nodigen ze de kinderen spelenderwijs uit om te reageren of om zich te verplaatsen.

Zo is Pad boos en Mier legt hem uit wat hij met zijn boosheid kan doen. Hij kan hem wegblazen, verpulveren, er een muur omheen bouwen, verstoppen, verschrompelen, hem oververven in een andere kleur of er een dansje mee doen.

Wat gaat Pad doen en wat verandert er dan?

Vraagt Mier aan Eekhoorn of die verdrietig zou worden als Mier weg zou gaan. En wat als Mier dan ook echt vertrekt? En is Spitsmuis boos op Eekhoorn omdat ie maar niet boos op hem wilt worden?

Voorstelling
Les

Les

Theatrale levensles over emoties

Na de voorstelling gaan de acteurs in gesprek met de leerlingen over emoties. Er zijn bijvoorbeeld veel redenen om boos te worden: als iemand op je tenen trapt, als iemand je in de weg zit, als iemand aan je kop zeurt of juist helemaal niets van zich laat horen.

Waar word jij boos over en waar zie ik dat aan bij jou en hoe ga je daarmee om?

Zoals Toon Tellegen emoties onderzoekt in zijn verhalen, zo gaan wij na de voorstelling. samen met de kinderen hun eigen emoties onderzoeken.

Hoe gaan we dit doen?

Door hun persoonlijke ervaringen te bespreken naar aanleiding van de voorstelling. Tijdens deze ‘levensles’ zorgen wij voor een organische afwisseling tussen het spreken over en het ervaren van de emoties. Dit doen de acteurs met de kinderen en ze kijken samen wat de effecten van emoties zijn op jezelf en op een ander. Hiervoor gebruiken ze verschillende theateroefeningen.

Les
Doel

Doel

Meer zicht krijgt op je eigen emoties door die van een ander te mogen bekijken. Dat bevordert de onderlinge verbinding in de groep en de openheid om met elkaar in gesprek te gaan en te blijven.

Doel
Wie wat waar

Wie wat waar

VOOR WIE
Geschikt voor groep 3 t/m 5e

WAAR
In de klas van de groep

TIJDSDUUR
60 a 75 minuten

NODIG
Een kleine ruimte voor de spelers om zich om te kleden en zich voor te bereiden

15 minuten voor aanvang van de voorstelling het klaslokaal zonder kinderen

Wie wat waar
Prijs en boeking

Boek voorstelling

Neem alstublieft contact met ons op via het onderstaande formulier. Meerdere voorstellingen op een dag levert u een korting op. 

Afname: minimaal 2 voorstellingen op 1 dag. De prijs daarvoor is 465 euro (233 euro per klas)

Voor 3 programma's is die prijs 665 euro (222 euro per klas)

Stuur een mail

Boek deze voorstelling
Boek voorstelling
Evaluatie
    X
    X
    X